Joomla module supported by best sites poker the poker information site.

Δημιουργία backlinks. Αρκεί;

 

Η πιο κλασική και αποδοτική μέθοδος για προώθηση ιστοσελίδων αναντίλεκτα είναι η δημιουργία backlinks (Τα Backlinks μίας ιστοσελίδας είναι κατευθυνόμενοι σύνδεσμοι από άλλες ιστοσελίδες προς τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα σε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά). που είναι μια από τις τακτικές του off page seo (όλες οι ενέργειες που κάνουμε στο διαδίκτυο για το website μας).

Η εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησης με το δικτυακό marketing έχει συναντήσει πολλά παραδείγματα ιστοσελίδων με προβληματικό ή ανύπαρκτο onpage seo (αφορά τις ενέργειες και διαδικασίες που εκτελούνται στο website, ώστε να ακολουθεί τις προδιαγραφές των μηχανών αναζήτησης, με σκοπό την υψηλότερη κατάταξή του σε στοχευμένες λέξεις κλειδιά) να αναρριχούνται στην πρώτη σελίδα του google. Φυσικά όλα αυτά σε λέξεις – φράσεις κλειδιά χαμηλού – μεσαίου ανταγωνισμού που πολλές φορές και ένα απλό on page seo θα μπορούσε να δώσει κάλλιστα τα ίδια αποτελέσματα. Αβίαστα προκύπτει το συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να αγνοείται ούτε το on page seo ούτε το off page seo απλά το ειδικό βάρος του δεύτερου είναι κατά τι μεγαλύτερο όσο αφορά τις μηχανές αναζήτησης και ειδικότερα το google.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχετε ξεκινήσει μια καμπάνια δημιουργίας backlinks και έχετε δημιουργήσει κάποια σε blogs, forums και άλλους ιστοτόπους. Αρκεί όμως αυτό; Σαφέστατα και όχι. Από τα backlinks που έχετε δημιουργήσει αν υποθέσουμε ότι όλα είναι σε ιστοσελίδες με ένα αξιόλογο page rank (άνω του 1) που σημαίνει ότι το google συχνά – πυκνά επισκέπτεται αυτά τα websites για τυχόν ενημερώσεις τους ένα ποσοστό το ανώτερο της τάξης του 35% θα καταχωρηθούν από το Google.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Πολύ απλό. Το google προσπαθεί σε καθημερινή βάση να διαχειριστεί ένα τεράστιo όγκο πληροφοριών ασύλληπτο για το ανθρώπινο μυαλό. Σύμφωνα με έρευνα της Netcraft Netcraft’s τον Μάρτιο του 2012 ανακαλύφθηκαν 644,275,754 ενεργά websites. Φανταστείτε λοιπόν τις ενημερώσεις περιεχομένου μόνο σε αυτά σε καθημερινή βάση και τον όγκο δεδομένων που διακινείται σε αυτά. Ακόμα λοιπόν και το Google αδυνατεί να συλλέγει και ταξινομεί όλα αυτά τα δεδομένα σε ποσοστό 100%. Πόσο μάλιστα όταν π.χ. μιλάμε για ένα backlink που μόλις δημιουργήσατε σε ένα θέμα ενός blog που δημιουργήθηκε πριν από ένα μήνα φερ ‘ειπείν και στο οποίο υπάρχουν κάπου στα 50 σχόλια που δημιουργήθηκαν μέσα στον 1ο μήνα δημιουργίας του και ένα εξ αυτών είναι και το δικό σας που περιέχει το backlink σας. To google που ήδη έχει κάνει index το post και κάποια από τα σχόλια (αναλόγως την ημερομηνία δημοσίευσης τους και το πότε πέρασε το google από αυτό) δεν βάζει μέσα στις πρώτες του προτεραιότητες όπως μπορείτε να αντιληφθείτε το να τσεκάρει συνέχεια τυχόν comments – σχόλια επάνω σε αυτό άρα και το backlink σας που περιλαμβάνεται σε αυτό.

Η λύση σε αυτό είναι όμως ιδιαίτερα απλή. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για αρχή δωρεάν δικτυακές υπηρεσίες που αναλαμβάνουν να κάνουν ping στο url που περιέχει το backlink μας και να το κάνουν indexed αναδημοσιεύοντας το σε άλλα url. Μια υπηρεσία ιδιαίτερα χρήσιμη και σε απλούς ιδιοκτήτες ιστοτόπων γιατί μέσω αυτών μπορείτε απλά να γνωστοποιείται στις μηχανές αναζήτησης τα πρόσφατα post, άρθρα και ιστοσελίδες σας. Μην κάνετε το λάθος ότι το google απαραιτήτως θα τα εντοπίσει. Συνήθως το κάνει, έστω και αργοπορημένα, αλλά επισκεπτόμενος κάποια από τις ακόλουθες δωρεάν υπηρεσίες μπορείτε μόνοι σας δωρεάν και απλά να βοηθήσετε το google να αναγνωρίσει τις νέες ιστοσελίδες σας.

http://www.pingfarm.com (αυτή είναι η αγαπημένη μου δωρεάν υπηρεσία που συνδυάζεται και με το rapid indexer – θα το δείτε στα tab επάνω – http://www.indexkings.com/ για ακόμα αποτελεσματικότερο indexing)

http://bulkping.com

http://www.pingfarm.com/

http://pingler.com

feedshark.brainbliss.com/
pingomatic.com/
www.pingmylink.com/
tools.pingdom.com
www.selfseo.com/ping_test.php
ping.fm/
ping.in/
www.blogpingtool.com/
www.pingmylink.com/
www.ping-fast.com/
tools.pingdom.com/ping/
snipsnap.org
onlinepinger.com/
just-ping.com/

http://blogoole.com/ping

www.pingmyblog.com/

http://coreblog.org/ping/

blogpeople.net

http://ping.weblogs.se/

zing.zingfast.com
weblogues.com/ping/
ping.fc2.com
ping.feedburner.com
ping.blo.gs
ping.amagle.com
blogdb.jp

http://xmlrpc.blogg.de

a2b.cc
blo.gs/ping.php
blogdb.jp/xmlrpc
blogpeople.net
blogroots.com
blogsnow.com/ping
octora.com/add_rss.php
lasermemory.com

http://rpc.newsgator.com/

bulkfeeds.net
feedblitz.com/f/f.fbz?XmlPing
imblogs.net/ping/
pingoat.com/
popdex.com
ping.blogoon.net/
www.sitesmonitor.net/
weblogues.com

http://www.imblogs.net/ping/

wasalive.com/ping/
onlinepinger.com/

Φυσικά οι εταιρείες web design που έχουν ένα μεγάλο αριθμό πελατών και αυξημένες ανάγκες για την προώθηση των πελατών τους χρησιμοποιούν μη δωρεάν υπηρεσίες όπως το lindexed.com και το backlinksindexer.com που αποτελούν δυο προσωπικές μου επιλογές. Με την χρήση αυτών των δυο εργαλείων, που έχουν όμως ένα μηνιαίο κόστος για την χρήση των υπηρεσιών του, ανεβάζω τα ποσοστά indexing των backlinks που δημιουργώ για τους πελάτες μου σε ποσοστά που αγγίζουν το 100%.

Προσωπικά θεωρώ ότι η κατασκευή ιστοσελίδων που δεν συνοδεύεται από κάποιου είδους διαφήμιση στο internet είναι μια χαμένη υπόθεση.

Εκτός από μετρημένα στα δάκτυλα websites που γνωρίζουμε και επισκεπτόμαστε συχνά ότι άλλο ψάχνουμε στο διαδίκτυο δεν το αναζητούμε μέσω του google; Απλά αναλογιστείτε το με βάση την δική σας χρηστική εμπειρία από το διαδίκτυο. Αν λοιπόν το web site μας δεν βρίσκεται έστω σε κάποιες λέξεις κλειδιά πως θα έρθει σε επαφή μαζί μας ο υποψήφιος πελάτης μας ακόμα και αν έχουμε τον πιο καλαίσθητο και λειτουργικό ιστοτόπο;
Αυτή η σκέψη θα σας οδηγήσει σε μια ολιστική προσέγγιση του πως πρέπει να στηθεί η εταιρική σας παρουσία στο διαδίκτυο.

 

Πηγή: wdf

 

Google Drive με δυνατότητα sharing σε Facebook, Twitter και Google+

 

google-drive

 

Στην προσπάθειά της η Google να ανταγωνιστεί το Dropbox πρόσθεσε στην Cloud υπηρεσία της Google Drive τη δυνατότητα διαμοιρασμού αρχείων στο Facebook, Twitter και Google+

Για να μπορέσετε να μοιραστείτε ένα αρχείο από το Google Drive σε κάποιο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανοίξτε το αρχείο στο Google Drive και πατήστε Share την πάνω δεξιά γωνία του browser σας. 

 

Πόσο σημαντικό είναι το SEO για την σελίδα σας

 

SEO

 

Το SEO, ή αλλιώς Search Engine Optimization, είναι η διαδικασία δόμησης μιας σελίδας στο διαδίκτυο έτσι ώστε να μπορεί να βρεθεί, να διαβαστεί και να καταταγεί στα αποτελέσματα μια μηχανής αναζήτησης με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Αυτό καθιστά την ιστοσελίδα και το περιεχόμενο της περισσότερο ελκυστικό και ορατό στις μηχανές αναζήτησης και στους χρήστες τους.

 

Γιατί όμως το SEO είναι σημαντικό; Την απάντηση σε αυτή την ερώτηση θα την βρείτε αν σκεφτείτε τι θα γινόταν σε μια επιχείρηση που δεν θα ήταν εύκολο για κάποιον να την βρει ή να την επισκεφτεί. Ασχέτως από την ποιότητα των προϊόντων της επιχείρησης το ποιο πιθανό είναι να κλείσει λόγω έλλειψης πελατών.

 

Το ίδιο λοιπόν συμβαίνει και με τις σελίδες στο ίντερνετ. Αν κάποιος δεν μπορεί να βρει εύκολα τη σελίδας σας η επισκεψιμότητα της θα είναι μικρή και οι πιθανοί πελάτες σας λίγοι, με αποτέλεσμα να πάει χαμένος όλος ο χρόνος που ξοδέψατε για να προσφέρετε ποιοτικό περιεχόμενο και προϊόντα.

 

Αν λοιπόν θέλετε η σελίδα σας να εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων για τις λέξεις-κλειδιά που την προσδιορίζουν θα πρέπει να την βελτιστοποιήσετε χρησιμοποιώντας SEO τεχνικές. Αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε μόνοι σας είτε προσλαμβάνοντας κάποιον επαγγελματία σε αυτόν τον τομέα.

 

Πηγή: Rapsos13.gr

 

Πως να επιλέξετε το κατάλληλο Domain Name

 

domain-name

 

Το Domain Name είναι ο τίτλος της σελίδας σας, η εικόνα σας προς του επισκέπτες και γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο. Θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή και να αφιερώσετε πολύ χρόνο. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε συμβουλές για το πως να επιλέξετε το κατάλληλο Domain Name για την ιστοσελίδα σας.

 

Κατάληξη .gr ή .com

Υπάρχουν δεκάδες καταλήξεις για να χρησιμοποιήσετε στο domain σας, όμως δεν έχουν όλες την ίδια απήχηση. Πολλές φορές λιγότερο γνωστές καταλήξεις αποτρέπουν τους χρήστες να τις επισκεφτούν. Η πιο συνηθισμένη κατάληξη για την Ελλάδα είναι το .gr, ενώ για το εξωτερικό το .com, οπότε σας προτείνω να κινηθείτε σε αυτές.

 

Να είναι σχετικό με το Niche σας

Το Domain σας θα πρέπει να περιέχει λέξεις κλειδιά που θα αντικατοπτρίζουν την θεματολογία του blog σας, ούτως ώστε να είναι ξεκάθαρο για τους πιθανούς επισκέπτες σας. Χρησιμοποιώντας μια από τις λέξεις κλειδιά μαζί με προθέσεις ή καταλήξεις είναι ένας τρόπος για να δημιουργήσετε ένα καλό domain.

 

Το Domain Name σας θα πρέπει να είναι μοναδικό, εύκολο στην απομνημόνευση, εύκολο στην προφορά και στο συλλάβισμα, όσο το δυνατόν μικρότερο σε μέγεθος και διαχρονικό.

 

Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω μπορείτε να δημιουργήσετε το ιδανικό domain για την σελίδα της επιχείρησης ή του blog σας.

 

Πηγή: Rapsos13.gr

 

Moίρασε αρχεία Dropbox μέσα από το Facebook

 

dropbox-facebook-sharing

 

Facebook και Dropbox, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους και πλέον ο χρήστης θα μπορεί να μοιράζει αρχεία στα Facebook groups, μέσω Dropbox. Ουσιαστικά, ο χρήστης από τη στιγμή που κάνει link τον λογαριασμό του στο Facebook, θα μπορεί να μοιραστεί τα αρχεία που έχει στο cloud σύστημα.

 

Το θετικό είναι ότι ο χρήστης δεν υποχρεούται από εδώ και στο εξής να κάνει share αρχεία μόνο από το Dropbox, αλλά του δίνεται η επιλογή με ποιον τρόπο θέλει να μοιραστεί αρχεία με ένα group. Έπειτα, τα αρχεία που έχουν ανέβει, μπορεί να τα δεί κάποιος μέσα από ένα tablet ή smartphone. Aν στην πορεία αποφασίσεις ότι πρέπει να διορθώσεις το περιεχόμενο που μοίρασες, τότε αυτόματα, όλο το group θα δεί το ανανεωμένο αρχείο, χωρίς εσύ να χρειαστεί κάνεις τίποτα παραπάνω.

 

Το Facebook έφερε το sharing αρχείων μέσω των groups εδώ και λίγους μήνες και απ’ ότι φαίνεται η συνεργασία με το Dropbox είναι στρατηγικής σημασίας. Όπως όλα δείχνουν, το Facebook παράτησε τις όποιες σκέψεις είχε για την ανάπτυξη ενός δικού του cloud file system, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε συμφωνία. Από την άλλη πλευρά, τα οφέλη που έχει το Dropbox είναι μεγάλα, καθώς έχει πλέον πρόσβαση σε μια τεράστια βάση δεδομένων χρηστών του Facebook, κάνοντάς το ακόμα πιο δημοφιλές, την ίδια στιγμή που το Facebook είναι πασιφανές ότι εμπιστεύεται την τεχνολογία του Dropbox.

 

dropbox-facebook-sharing

Πηγή: away.gr

 

Copyright © 2008 - 2015 Νικόλαος Πλόσκας - Υπηρεσίες Πληροφορικής - Κατασκευή Ιστοσελίδων
Joomla 2.5 templates free.